Thursday, October 30, 2014

Untuk apa kita upload di FB dan Blog

Haha, saje je, nampak no tak de pendirian kan..

Entah-entah esok lusa aku tukar lagi.

Skarang kita bercerita ikut topik diatas ye..

Tipulah akalau aku ni tak upload gambar or update status apa-apa dekat blog. Benda biasakan sekarang.

Tapi baru-baru ni aku dengan En laki ada benbincang pasal benda ni. Jangan lak korang bayangkan sesi perbincangan tu dibuat formal lak kan. Ada orang upload gambar untuk share kegembiraan, ada orang share status ke apa-apa untuk tunjukkan kesedihan. erm...ntahlah. masing-masing ada tujuan.

Yang jadi issue ni bila orang lain salah faham apa yang cuba korang sampaikan.Mula lah jadi apa yang orang kata menunjuk. "√čleh, ko sajekan upload macam tu sebab nak tunjuk anak ko hebat" lebih kurang macam nilah. So laki aku tanya, untuk apa aku upload, update status, update blog? aku cakap sebab nak share dengan orang. Kira nak menunjuklahkan? aku cakaplah mana ada.

Sampai satu tahap aku rasa macam takut nak upload ke apa-apa.

Cer korang bayangkan blog tanpa gambar, macam mane? (Macam aku rajin sangat nak update blogkan?hihi)

Tapi macam mana lak dengan blog yang akhirnya memberi inspirasi kepada orang lain? Kalau ko tak share, macam mane orang lain nak tahu. Macam tu juga dengan FB orang yang berniaga. Kalau dia x share macam mana orang nak tahu dia ada kebolehan buat benda tu.


Skarang banyak kempen yang orang buat supaya kita tak guna FB, twitter or apa sahaja social networking. tapi kalau tak guna benda-benda ni, mcm mana kau nak tahu apa yang berlaku.



Ermmmm....fikir-fikirkan. Maybe kena letak guideline pada diri sendiri. Apa yang boleh upload, apa yang tidak.





Friday, October 24, 2014

All About That Bass

**Try dengar dekat youtube lagu ni wei, ramai yang guna lagu ni untuk menari and senang nak ikut.


"All About That Bass"

Because you know
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Yeah, it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it
Like I'm supposed to do
'Cause I got that boom boom that all the boys chase
And all the right junk in all the right places

I see the magazine workin' that Photoshop
We know that shit ain't real
C'mon now, make it stop
If you got beauty, beauty, just raise 'em up
'Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top

Yeah, my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along


Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
Hey!

I'm bringing booty back
Go ahead and tell them skinny bitches that
No I'm just playing. I know you think you're fat
But I'm here to tell ya
Every inch of you is perfect from the bottom to the top

Yeah my mama she told me don't worry about your size
She says, "Boys like a little more booty to hold at night."
You know I won't be no stick figure silicone Barbie doll
So if that's what you're into then go ahead and move along

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass

Because you know I'm
All about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass, no treble
I'm all about that bass
'Bout that bass
'Bout that bass, 'bout that bass
Hey, hey, ooh
You know you like this bass


***Kalau aku tak kurus lagu nilah penyebabnya.

Thursday, October 23, 2014

CABARAN KURUS 4kg

Korang ingat tak dulu aku pernah cerita pasal berat aku lepas bersalin. Lepas sebulan bersalin berat aku lebih kurang 54kg. Alhamdulillah lebih kurang 4 bulan macam tu berat aku dah turun keparas normal iaitu 46kg. Ye memang tak kurus macam before mengandung no 3, tapi oklah,ada gak kurangnya.

Atas dasar gumbira kurus, ,maka aku telah makan dengan jayanya masa raya. LAALUUUUUUUUU, aku pun tgh naik dengan jayanya 4kg dalam masa 3 bulan. ok apa...

So,, budak-budak pun dah bising emaknya gemuk, siap cakap lagi, uish..gemuknya budak ini, masa aku suruh tolong buat ape ntah..aku dengan ni mengishtiharkan......kembalinya CABARAN KURUS NOR AZILA MANAP.

Berat sekarang : 50kg
Berat Harapan: 46kg
Additional: Not sekadar kurus, but fit 
Target masa: 3bulan (21 Okt-21Jan)


Action Plan:

1. 3litre air sehari
2. Kawal colorie

    


3. Exercise  3 kali semingggu.


23 Nov aku updates semula ye.

**Bilalah aku nak rajin update hari-hari blog aku ni ha. Bukan orang lain nak baca pun, tapi untuk diri sendiri.