Thursday, June 5, 2014

Resepi Simple: Scrambled Eggs Bermayonis

Ni resepi senang lagi mengeyangkan..

Anak-anak suka!!! Balik sekolah tanya lagi, ada tak makanan masa sarapan tadi. Pastu Tanya esok mama masak  sarap apa? Yihaaa saya suka!!!

Resepi simple, bak kata bapak aku, sambil tutup mata pun boleh buat:

Bahan-bahan;
1. Telur
2. Majerin
3. Mayonis
4. Wrap - aku beli je yang dah siap tinggal panaskan tu..kalau x de, ko pakai roti biase pun ok..Kalau x de jugak. makan je lah benda tu je.

Cara-cara:
1. Cairkan marjerin di atas dapur.
2. Masukkan telur biar sekejap, lepas tu kacau biar jadi ketul-ketul.
3. Masukkan mayonis barang sesudu dulu, garam secubit kacau lagi.
4. Rasa, kalau dah kena dengan selera, tutup api.

Untuk wrap, ikut je instruction dekat pakaging dia. Aku panaskan pan, pastu letak, agak-agak dalam seminit, ko balikkan.

Dah siap tu, letakkan telur td ditengah-tengah. ikut suka koranglah nak gulung ke, buat lipat-lipat ke, ayam jadi ketupat ke, ok done!! Ready untuk di makan..

Gambar, next time aku update. kalut le pepagi.
Masa persiapan dalam 20 minit je. Kalau ko cekap didapur (bukan aku le tu), lagi cepat siap..



1 comment:

  1. Akak selalu guna telur rebus...lagi senang, sambil rebus telur boleh buat benda lain tak payah kacau2...dah rebus telur penyek2 dengan garpu sblm campur dgn mayonis dll...

    ReplyDelete